بستن

سبد خرید شما خالی است.

ساخت استخر |مراحل ساخت استخر + هزینه ساخت استخر

ساخت استخر |مراحل ساخت استخر + هزینه ساخت استخر

۱۸, بهمن ۱۴۰۱ مقالات آموزشی rana annabestani

طی یک دهه گذشته تا کنون ساخت استخر خانگی، عمومی و حرفه ای در کشورمان رواج زیادی پیدا کرده و هم اکنون بسیاری از افراد به دنبال پیاده سازی استخر در اماکن خود هستند. اگر شما نیز در فکر داشتن یک استخر با طراحی اصولی و خاص هستید حتما محتویات این صفحه را مطالعه بفرمایید. در این صفحه سعی کرده ایم شما را با مراحل ساخت استخر، انواع استخر و هزینه ساخت استخر آشنا کنیم. در صورتی که نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتید می توانید با ما تماس بگیرید.

برای مشاوره ساخت استخر با کارشناسان تام استخر تماس بگیرید

دقیقا به چه جایی استخر گفته می شود؟

محل نگهداری حجم معینی از آب کاملاً پاکیزه و بهداشتی به منظور شنا و سایر ورزش های آبی را استخر می نامند. این محل از دو جهت حدود و اندازه و همچنین کیفیت آب مصرفی تفاوت اساسی با سایر شناگاه های و اماکن آبی دارد.

ساخت استخر توسط تیم تام استخر
ساخت استخر خانگی با تام استخر

انواع استخر شنا

به طور کلی انواع استخرها را در دو نوع روباز و سرپوشیده می باشند و همچنین نوع کاربری آنها نیز دسته بندی دیگری دارد که شامل استخرهای شنای قهرمانی، استخرهای تفریحی، بهداشتی و درمانی است که معمولاً همراه با قسمت های دیگری همچون سونا و یا واحدهای بدنسازی است، اما صرف نظر از هر نوع بایستی دارای ابعاد واندازه هایی باشد که در زمره استخرهای استاندارد قرار گیرد.


ابعاد ساخت سازه و بدنه استخر چگونه است؟

استخرهای استاندارد با ابعاد زیر ساخته می شوند:
الف : ۲۵*۱۳.۵ متر ( در بعضی اماکن ورزشی ابعاد ۳۰* ۱۰ متر وجود دارد )
ب : ۳۳* ۱۶ متر
پ : ۵۰* ۲۵ متر یا ۵۰ *۲۱


عمق استخرها بسته به نوع کاربردی متفاوت است و معمولاً به صورت زیر است:
الف: استخر های تعلیماتی، مخصوص مبتدیان که معمولاً از عمق ۷۰ سانتیمتر تا ماکزیمم ۱۲۰ سانتیمتر است.
ب: استخرهای شنای عمومی، قابل استفاده افراد مسلط به فن شنا از عمق ۱۲۵ سانتیمتر تا عمق ۳۵۰ سانتیمتر
پ: استخرهای شنای قهرمانی، برای شنا و مسابقات از عمق ۱۸۰ سانتمتر تا ۴۵۰ سانتیمتر، برای شیرجه با ارتفاع مختلف تا عمق ۱۰ متر نیز ساخته می شود.
ج: استخر های واترپلو ، برای مردان ۳۰*۲۰ متر با عمق ۱.۸۰ و برای بانوان ۲۵*۲۰ متر.


اصول ساخت استخر چیست؟

اصول ساخت استخرهای شنای امروزه تابع استاندارد مهندسی ساختمان و مهندسی محیط زیست می باشد. بر این اساس استقرار استخرها در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه دامداری ها یا تصفیه خانه های فاضلاب مغایر اصول ساخت استخر است.

ساخت استخر شنا

در طراحی ساختمان مخزن استخرها نوع بتن، نحوه آرماتور بندی، نحوه اجرای آب بندها و درزهای انبساط، نحوه کار گذاری لوله ها و مجاری تاسیساتی و نوع لوله ها و اتصالات درون بتن، از اهمیت بسزایی برخوردار است. زیرا در صورت وجود احتمال نشتی به دلیل عدم رعایت اصول ساخت استخر علاوه بر کاهش مداوم آب استخر احتمال نشت تانک استخر و یا آسیب دیدگی فونداسیون ساختمانهای جانبی استخر وجود دارد.

درباره طراحی استخر خود سوالی دارید؟

مراحل ساخت استخر

مراحل استخر دارای چندین بخش است؛ زیرا استخرسازی ترکیبی از تخصص ها و مهارت ها مانند معماری، برق، مکانیک، عمران و … در کنار هم است. مدت زمان ساخت استخر حدود ۸ الی ۱۲ هفته است. اما مراحل ساخت استخر به ترتیب عبارتند از:

  1. مشخص کردن محل احداث استخر
  2. طراحی و نقشه کشی استخر
  3. حفاری و گودبرداری استخر
  4. تسطیح خاک استخر
  5. آرماتوربندی استخر
  6. سیم کشی و لوله کشی استخر
  7. بتن ریزی و آب بندی استخر
  8. سرامیک کاری استخر
  9. نصب سیستم های استخر

مرحله اول: مشخص کردن محل احداث استخر

اولین مرحله و در واقع اصلی ترین مرحله مکان یابی استخر است. برای مثال استخر روباز اصولا در حیاط خانه ساخته می شود اما باید به این نکته دقت داشته باشید که احداث استخر باعث حذف سایر بخش های ارزشمند حیاط شما نشود. مکان یابی استخر به اندازه اجرای خود استخر اهمیت دارد. بنابراین به دنبال یک پیمانکار ساخت استخر حرفه ای باشید تا بهترین محل را برای احداث استخر خود انتخاب کنید. از جمله پیشنهاداتی که برای جانمایی استخر ما به شما داریم عبارتند از:

  • با ساختن استخر به دور از درختان می توانید از انرژی خورشید به طور رایگان استفاده کنید. احداث استخر در چنین اماکنی علاوه بر گرم شدن آب استخر باعث می شود که تعداد برگ ها و شاخه های کمتری داخل استخر بریزد.
  • استخر نباید زیر سیم های برق و تلفن احداث شود یا مستقیما روی لوله فاضلاب یا کابل های برق باشد. بهترین محل ساخت استخر خانگی در جلوی خانه است که در این صورت هم می توانید از داخل خانه مراقب شناگران به خصوص کودکان باشید. همچنین به زیبایی بصری طراحی خانه شما هم کمک شایانی می کند.

مرحله دوم: طراحی و نقشه کشی استخر

پس از اینکه محل احداث استخر مشخص شد، دومین مرحله طراحی استخر است. در طراحی استخر باید به این فکر کنید که شکل استخرتان گرد، بیضی، مربع یا مستطیل باشد؟ عمق استخر چطور؟ چه تعداد ورودی و خروجی باید داشته باشد؟ و موارد اینچنینی که جزئیات بسیار مهمی هستند که قبل از شروع ساخت حتما باید از یک پیمانکار استخر مشاوره بگیرید.

ابعاد اکثر استخرهای خانگی ۳ در ۶.۱ متر، ۴.۶ در ۹.۱ متر و ۶.۱ در ۱۲ متر است و عمق آنها ممکن است از ۱.۲ تا ۴.۶ متر باشد.

شایان ذکر است که هر چه طراحی و نقشه استخر پیچیده تر و خاص تر باشد، هزینه ساخت استخر هم بیشتر خواهد شد.

مرحله سوم: گودبرداری استخر

پس از جایابی و طراحی استخر نوبت به گودبرداری استخر در محلی که از قبل مشخص شده است می رسد. در این مرحله پیمانکاران استخر ممکن است از بیل مکانیکی و سایر تجهیزات سنگین استفاده کنند. شایان ذکر است که در این مرحله داشتن مجوز ساخت و ساز مسکونی نیز بسیار حائز اهمیت است.

گودبرداری استخر

مرحله چهارم: تسطیح خاک

پس از اتمام گودبرداری نوبت به تسطیح خاک و زیرسازی کف استخر می رسد. این مرحله شامل تسطیح خاک و زیرسازی به کمک پوشاندن سطح زیرین با یک لایه ضخیم از ماسه بادی می باشد که پس از آن سطح آن کاملا صاف و فشرده شود. روش های مختلفی برای تسطیح خاک استخر وجود دارد. برخی از استخرها سطح مسطحی دارند در حالی که برخی دیگری کف های شیب داری دارند.

در استخر پیش ساخته فایبرگلاس پس از این مرحله استخر پیش ساخته در محل گودبردرای و تسطیح شده نصب می شود. اما در ساخت استخر بتنی پس از این مرحله آرماتوربندی، قالب بندی، سیم کشی، لوله کشی و بتن ریزی انجام می شود.

مرحله پنجم: آرمارتوربندی استخر بتنی

همان طور که گفتیم در ساخت استخر بتنی همچنان مراحل ادامه دارد و پس از گودبرداری، آرماتور بندی استخر آغاز می شود. در این مرحله کف و دیواره های گود برداری شده با شبکه مش آرماتوربندی می شود. این کار باعث ایجاد شکل و همچنین استحکام استخر شما می شود.

مرحله ششم : سیم کشی و لوله کشی استخر

در این مرحله سیم کشی و لوله کشی استخر شما انجام می شود. پیمانکار موظف است در این مرحله یک متخصص لوله کشی استخر و متخصص برق استخدام کند.

شایان ذکر است که هر لوله کش یا هر متخصص برقی نمی تواند برای این کار مناسب باشد بلکه تنها متخصصانی باید استخدام شوند که در زمینه لوله کشی استخر و برق کشی استخر تخصص دارند.

سیم کشی استخر

مرحله هفتم: بتن ریزی و آب بندی استخر بتنی

مرحله بعدی در ساخت استخرهای بتنی و وینیلی قالب بندی و بتن ریزی استخر در قسمت کف و دیواره های استخر می باشد. ابتدا کف استخر را سیمان کاری کرده و یک بستر صاف برای اجرای ارماتور ایجاد می کنیم. سپس بسته به ابعاد استاندارد استخر ارماتورها را به صورت شبکه هایی در کف و بدنه توسط سیم می بافیم سپس کف را بعد از اتمام آرماتور بندی به ضخامت حداقل ۱۵ سانتیمتر بتن با عیار ۳۵۰ ریخته و آن را ویبره میزنیم تا سطحی صاف را ایجاد کند.

برای ساخت دیواره استخر بعد از خشک شدن بتن کف قالب بندی را برای دور تا دور استخر اجرا نموده به صورتی که آرماتورهایی که در کف اجرا شده و خم خورده اند در وسط قالب قرار گیرد سپس بتن ریزی را اجرا کرده و ویبره را هم در داخل قالب ها اجرا می کنیم که سطحی صاف را داشته باشیم. بعد از خشک شدن و باز کردن قالب ها زمان به اجرای آب بند و کاشی کاری می رسد.

مرحله هشتم: سرامیک کاری استخر بتنی

در این مرحله انتخاب رنگ و طرح استخر در نما و جلوه استخر تاثیر بسزایی دارد؛ بنابراین در این مرحله حتما از یک پیمانکار کمک بگیرید. همچنین این مرحله را باید یک سرامیک کار حرفه ای استخر انجام دهد نه یک سرامیک کاری معمولی.

مرحله نهم: نصب سیستم های استخر

نصب سیستم های استخر شامل سیستم تهویه استخر، سیستم گرمایشی استخر، سیستم تصفیه استخر و سیستم هوشمند الکتریکال استخر می شود.

استخر

سیستم تهویه استخر

یکی از موارد بسیار مهمی که در ساخت استخر باید رعایت شود، طراحی سیستم تهویه استخر است. سیستم تهویه استخر به صورت full fresh با مدیریت هوشمند طراحی می شود.

سیستم گرمایشی استخر

بهترین پیشنهادی که ما به شما برای سیستم گرمایش استخر داریم این است که به طور همزمان از سیستم گرمایش از کف و دهش هوای تازه استفاده کنید.

سیستم تصفیه استخر

به منظور تصفیه آب استخر، کنترل استانداردهای فیزیکی، شیمایی و میکروبی آب بسیار حائز اهمیت است. در این سیستم آلاینده هایی که از طریق غبار هوا یا بدن افراد وارد آب می شوند، ابتدا توسط فیلترهای شنی و سپس با فیلترهای کارتریجی جذب می شوند. یکی دیگر از مزایای داشتن فیلتر استخر، در امان ماندن از هر گونه جلبک و آلاینده ها است.

سیستم هوشمند الکتریکال استخر

از این سیستم برای بررسی عملکرد دقیق سیستم تهویه، تصفیه و سیستم گرمایش استخر استفاده می شود. این سیستم مجهز به تابلو برق هوشمند با لاجیک قابل برنامه ریزی است.

تجهیزات مورد نیاز برای ساخت استخر

از جمله تجهیزات مورد نیاز برای ساخت استخر عبارتند از:

  • پمپ تصفیه استخر
  • فیلتر تصفیه استخر
  • مبدل حرارتی
  • لوله و اتصالات
  • چراغ استخری
  • تجهیزات ضدعفونی استخر
  • سایر تجهیزات جانبی استخر مانند روکش استخر، نردبان استخر، آبنمای استخر و …

ساخت استخر ارزان قیمت

ساخت استخر با بلوک سیمان يكي از آسان ترين روش هاي ساخت استخر مي باشد. اگر به دنبال ساخت استخر ارزان قیمت هستید اين روش ساخت اقتصادي ترين حالت ممكن براي ساختن استخر ويلايي و با حجم آب کم مي باشد. در اين روش مي توان پس از زيرسازي و بتن ريزي كف ( حدودا ۱۵ سانتي متر) و مسلح نمودن با آرماتور ديواره هاي بلوكي روي كف ساخته مي شوند. بدين صورت كه پس ازتراز نمودن  سطح كف استخر و شيب بندي آن مي توان نسبت به چيدن بلوك ها اقدام نمود.

توجه نماييد كه براي پركردن بلوك ها از ملات روان تري استفاده نماييد تا كليه حفره هاي بلوك گرفته شود. استفاده از سنگ بدون جذب رطوبت نيز براي پركردن بلوك پيشنهاد مي گردد. با توجه به عدم استفاده از آرماتور در ديواره هاي استخر بايد توجه نمود كه كليه چفت و بست هاي بلوك كاملا با دقت چيده شوند.

پس از مرحله بلوك چيني مي توان با استفاده از رزين عايق بندي استخر كه با ملات سيماني مخلوط مي شود عمليات سيمانكاري را انجام داد. استفاده از رزين آب بندي استخر علاوه بر استحكام فوق العاده سيمان و چسبندگي بهتر با بلوك مي تواند در يك مرحله عمليات آب بندي استخر را نيز انجام دهد. روش آب بندي استخر توسط مواد عايق بندي در تمامي مراحل پس از بلوك چيني توصيه مي گردد.

در روش دیگر آبندی استخر می توان بعد از اجرای بلوک ها سیمانی با ضخامت ۵ سانتی متر برروی بلوک ها اجرا نمود و سپس از مواد آب بندی ترکیبی جدید که با استفاده از رزین و الیافی با استفاده از قلمو به ضخامت ۵ میلیمتر تمام حفره های سیمان را صاف نمود و سطح استخر را صیقل داد که این کار علاوه بر آب بندی استخر باعث صاف شدن سطح استخر می گردد.



برای ساخت استخر و جکوزی می توانید از ما مشاوره بگیرید. تام استخر با مهندسین مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ساخت و اجرای استخرها با بهترین قیمت و در کمترین زمان برای شما می باشد.

مشاوره رایگان ساخت انواع استخر


آرماتور بندی استخر

هزینه ساخت استخر چقدر است؟

هزینه ساخت استخر به نسبت فاکتورهای مختلفی مثل ابعاد استخر، نوع استخر، کیفیت و برند مصالح مورد استفاده در ساخت استخر، مکان اجرای استخر و … می تواند متفاوت باشد. برای اطلاع دقیق از تعرفه ساخت استخر به نسبت مکان احداثی خود می توانید با کارشناسان ما در تام استخر تماس حاصل فرمایید.

برای اطلاع از هزینه ساخت استخر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید

سوالات رایج شما درباره ساخت استخر

آب استخر را باید چگونه تمیز کنیم؟

پمپ فیلتر استخر به خوبی آب استخر را تمیز می کند. همچنین با یک توری می توانید گرد و غبار زباله های موجود روی سطح آب را تمیز کنید.

بهترین راه برای بازسازی استخر بتنی یا آستر وینیل چیست؟

در این صورت استفاده از فایبرگلاس بهترین راه حل است. چرا که در صورت استفاده از آستر فایبر گلاس نیازی به تعویض ندارید و هزینه کمتری نیز به نسبت وینیل دارد.

مدت زمان ساخت استخر چقدر است؟

مدت زمان ساخت استخر به فاکتورهای مختلفی مثل اندازه استخر، جزئیات استخر، تعداد نیروی کار و آب و هوای محیط بستگی دارد. اما به طور متوسط ساخت استخر شنا حدود ۸ الی ۱۲ هفته طول می کشد.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

مقالات مرتبط

تام صنعت